Novi Porsche Taycan 4S stiže u dvije izvedbe

Novi Porsche Taycan 4S stiže u dvije izvedbe

Porsche nastavlja sa predstavljanjem novih izvedbi Taycan modela.

Na premijeri Taycan modela Porsche je obećao da će nešto kasnije predstaviti slabiju izvedbu Taycana od onih koje je premijerno predstavio sa oznakom Turbo i Turbo S.

Slabija izvedba Taycana nosi oznaku 4S što znači da ima baznu bateriju od 79,2 kWh sa oznakom “Performance Battery”, a oni koji žele dodatni domet mogu doplatiti bateriju većeg kapaciteta od 92,3 kWh koja nosi oznaku “Plus”.

Model sa osnovnom baterijom raspolaže sa snagom od 429 KS, a kada se aktivira kontrola lansiranja snaga se povećava na 522 KS.

Kod modela sa većom baterijom i snaga je veća pa on raspolaže sa 482 KS, a kada se aktivira kontrola lansiranja snaga se povećava na 563 KS. Kod oba modela ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,8 sekundi, a najveća maksimalna brzina 250 km/h.

Adaptivni zračni ovjes pruža vrhunsko vozačko iskustvo, a točkovi su veličine 19 inča u serijskoj opremi. Ovaj model ima i nešto drugačiji spojler, prednji branik, pragove i još nešto malih detalja koji Taycan 4S razlikuju od modela Turbo i Turbo S.

Porsche Taycan 4S ima 800-voltnu tehnologiju punjenja koju je razvio Porsche. U idealnim uslovima potrebno je 22,5 minute da se baterija napuni na 80% svog kapaciteta.

Kategorije: Noviteti