Novi električni Citroën ë-C4 X i C4 X – Spoj elegancije i bezvremenskog stila

Citroën ë-C4 X

Novi električni Citroën ë-C4 X i C4 X – Spoj elegancije i bezvremenskog stila

Citroën svojim kupcima nudi elegantne, privlačne i pristupačne crossovere novog dizajna kao alternativu konvencionalnim kompaktima i SUV-ovima koji dominiraju segmentom srednje velikih vozila.

Citroën je predstavio novi, posve električni ë-C4 X i novi C4 X. Njihov jedinstven i elegantan dizajn trebao bi privući kupce koji traže pristupačno srednje veliko vozilo koje je ujedno alternativa kompaktima i SUV-ovima.

Po uzoru na posve novi Citroën C5 X, novi ë-C4 X i C4 X prkose tradicionalnom dizajnu kompaktnih karoserija kako bi kupcima ponudili nešto posve jedinstveno: dizajn crossovera koji spaja elegantnu siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a i bezvremenskim klasikom – prostranom limuzinom s četvorim vratima.

Citroën ë-C4 X

U nove modele ë-C4 X i C4 X također se ugrađuje najnovija generacija multimedijskog sučelja marke Citroën. Riječ je o sistemu MyCitroën Drive Plus koje kupcima nudi sveobuhvatan paket značajki za povezivanje i povezanih usluga.

„Uzbuđeni smo zbog prilika koje pružaju novi modeli ë-C4 X i C4 X. Vjerujemo da će oni značajno pridonijeti prisutnosti naše marke i ciljevima rasta prodaje, posebno na međunarodnim tržištima i u Evuropi”, rekao je Vincent Cobée, direktor marke Citroën. „Brojni su nam kupci povjerili kako žele pristupačnu, odgovornu i profinjenu zamjenu za kompakte i SUV-ove iz segmenta srednje velikih vozila, a ovo je naš najbolji pokušaj da im tu želju i ispunimo: automobili usmjereni prema budućnosti, s upečatljivim dizajnom crossovera koji pružaju svu udobnost, tehnologiju, sigurnost i vrijednost koju očekujete od marke Citroën, kao i nenadmašnu prostranost i svestranost limuzine te sve prednosti električnog pogona s nultom stopom emisija”.

Citroën ë-C4 X

Citroën se odlučio na odvažan korak te je na mnogim evropskim tržištima, gdje je prodaja elektrificiranih vozila već uzela maha, ponudio samo posve električni ë-C4 X.

S motorom snage 100 kW i dosegom do 360 km, novi ë-C4 X bit će jedini potpuno električni automobil koji će na tržištu srednje velikih vozila nuditi ovu kombinaciju dizajna, udobnosti i prostranosti dostojne limuzine. Sve ga to, u kombinaciji s prostranim 510-litrenim prtljažnikom, čini idealnim pratiteljem u svakodnevnoj vožnji gradom. U tom je smislu posebno koristan profesionalnim vozačima i prijevoznicima.

Citroën ë-C4 X

Kupcima novog modela C4 X na međunarodnim, ali i određenim evropskim tržištima, koji preferiraju čiste i učinkovite motore s unutarnjim izgaranjem, Citroën nudi niz svojih dokazanih benzinskih motora PureTech s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem te dizelskih motora BlueHDi.

Novi modeli ë-C4 X i C4 X za sva će se tržišta proizvoditi isključivo u Evuropi, u tvornici Stellantis Villaverde u Madridu. Na bosansko tržište lansiraju se početkom 2023. godine.

Citroën ë-C4 X

Kategorije: Noviteti