Volkswagen Caddy Alltrack – Avantura može početi

Volkswagen Caddy Alltrack 01

Volkswagen Caddy Alltrack – Avantura može početi

Volkswagen Caddy Alltrack premijerno je prikazan prošle jeseni na sajmu automobila u Frankfurtu kada je najavljeno da će se ovaj model naći u prodaji u prvom kvartalu 2016. godine. U skladu sa takvim najavama ovaj model je postao realnost.

Caddy Alltrack nastao je na osnovu aktuelnog Caddy modela sa kojim dijeli sva dizajnerska svojstva: oštre konture i jasno definisane površine. Ipak, tu novi su zaštitni elementi, kao što su crnom plastikom obrubljeni blatobrani i pragovi, logotipi na prednjem i stražnjem dijelu, 17-inčni točkovi, eloksirani krovni nosači, te potpuno zaštićena podnica, neophodna za off-road vožnju.

Volkswagen Caddy Alltrack 02

Unutrašnjost je također slična osnovnom modelu sa prepoznatljivo riješenom ergonomijom, te sjedištima sa bočnom podrškom i velikim mogućnostima podešavanja. Podsjećanja radi, prije 3 godine Volkswagen je predstavio Caddy Cross sa 4MOTION pogonom na sve točkove. Za razliku od prethodnika, Caddy Alltrack osim u putničkoj varijanti dolazi i kao “panel van”, odnosno dostupan je kao lahko komercijalno vozilo namijenjeno za prevoz tereta.

Volkswagen Caddy Alltrack 03

U tom slučaju Caddy Alltrack dolazi sa tovarnim prostorom zapremine 3,2 m3, sa dužinom podnice od 1,78 i maksimalnom visinom od 1,26 m. Kako bi se izašlo u susret komercijalnim korisnicima, u opciji je Flex Seat, odnosno preklopno suvozačevo sjedište, a na taj način omogućen je unos objekata dužine i preko 2 m. Također, u opciji su i stražnja dvostruka vertikalno postavljena vrata sa mogućnošću otvaranja pod uglom od 180°, čime se omogućuje utovar viljuškarom.

Volkswagen Caddy Alltrack 04

Kako bi se zadovoljile različite potrebe korisnika, u ponudi su manuelni ili DSG mjenjači, te bogat izbor pogonskih agregata. Okosnicu predstavlja 2.0-litreni TDI motor koji dolazi u varijantama sa 75, 102, 122 ili 150 KS, dok ponudu benzinaca čine 1.0, 1.2 i 1.4 litreni TSI agregati sa 75, 84 i 125 KS, a ponudu potpunjava ekonomični plinski 1.4-litreni TGI sa 110 KS.

Ono što ovaj model posebno izdvaja je 4MOTION pogon na sva četiri točka koji je dostupan uz 2.0-litreni TDI motore sa 122 i 150 KS.

Volkswagen Caddy Alltrack 05