Audija TT 2014.

Treća generacija Audija TT

D100015

Treća generacija modela Audi TT dizajnerski bi se trebala vratiti korjenima prve generacije, a poneki detalji bit će bazirani i na aktualnom modelu. Glavni dizajner Volswagen grupe Walter de Silva u nedavnom je intervjuu izjavio kako je odobren konačan izgled novog Audi modela TT. Novi TT model bit će zvanično predstavljen naredne godine.

Dizajn treće generacije trebao bi zadovoljiti sve jer će on kombinovati najbolje od svojih prethodnika. Walter de Silva naglasio je kako će novi TT biti različit od aktualnih Audi modela, posebno u prednjem dijelu, dok će bokovi i stražnji kraj zadržati prepoznatljive linije.

Kvalitet će biti znatno poboljšan, a velika pažnja će se posvetiti detaljima. Novi Audi TT imat će duži međuosovinski razmak od aktuelnog modela. Novi TT bit će napravljen na novoj Volkswagenovoj MQB platformi, a odlikovat će ga čvršća šasija kako bi se poboljšala distribucija težine i popravile vozne osobine. Za pokretanje ovog modela koristit će se aktuelna paleta TFSI i TDI motora.

Kategorije: Noviteti