Novi Mercedes SL

Mercedes-Benz SL – 2013.

Mercedes-Benz službeno je objavio fotografije svog novog SL modela. Vizualno gledano novi SL dizajnerski se približio Mercedesu SLS kada je u pitanju prednji kraj. Novi Mercedes SL izgleda agresivno, kako se to i očekuje od ovakvog automobila. Linije automobila ukomponovane su sa novim bi-xenon svjetlima i dnevnim LED svjetlima, kao i sa povišenim nosom automobila.

Unutrašnjost automobila inspirirsana je takođe SLS AMG-om a to je vidljivo iz kombinacije materijala kao što je aluminijum, koža i karbon. Panoramski krov ovog kabrioleta dostupan je i u Magic Sky Control varijanti koja je prvi puta viđena na Mercedesu SLK. Osim što je lakši, novi krov SL-a otvara se za svega 20 sekundi. Kada je riječ o težini, nije samo pokretni krvo olakšan, nego i čitav automobil, pa je tako novi model izgubio 140 kg poredeći sa prethodnikom.

SL-a pokretat če 4.6-litarski V8 biturbo motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva, te će mu obezbjediti 429 KS i 700 Nm okretnog momenta. Snaga ove ergele prenosit če se preko dotjeranog sedmo-stepenog automackog mjenjača. Ubrzanje do 100 km/h trajat će 4.5 sekunde, dok informacije o maksimalnoj brzini nisu još poznate, mada predpostavljamo da će ona biti elektronski limitirana na 250 km/h. Kako bi se doprinjelo ekonomičnosti, automobil je opremljen start/stop sistemom.

Kategorije: Sportisti