Predstavljen Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback

Predstavljen Audi RS7 Sportback

Nakon što je Audi krajem prošle godine predstavio model RS5 Cabrio i detalje o novom modelu RS6 Avant, Audi RS ponuda će biti proširena sa još jednim novim modelom. Dolazi novi Audi RS7 Sportback. Audi RS7 Sportback svoju premijeru imao je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Detroitu, a prodaja za tržište Velike Britanije kreće u julu ove godine po cijeni od oko 78.000 funti.

Novi Audi RS7 pokreće snažni 4.0-litreni twin-turbo V8 motor koji razvija 560 KS i 700 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa osmostepenim automatik mjenjačem, a tu je i pogon na sve točkove.
Zahvaljujući ovoj kombinaciji Audi RS7 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h. Za one zahtjevnije tu je Dynamic paket koji maksimalnu brzinu povećava na 280 km/h i Dynamic Plus koji dozvoljava maksimalnih 305 km/h. Prema fabričkim podacima prosječna potrošnja iznosit će 9,8 l/100 km.

Aud RS7 Sportback dobio i agresivniji body kit, pa su tako izmjenjeni prednji branik, prošireni blatobrani, pragovi, zadnji branik sa difuzorom, LED dnevna svetla, saćasta prednja maska, novi ispušni sistem, te novi točkovi od 20 inča i opciono i 21 inč. Promjene su zahvatile i unutrašnjost, pa je RS7 opremljen sa sportskim sjedištima, enetrijer presvučen kožom, detalji od ugljeničnih vlakana, aluminijumske papučice itd.

 

Kategorije: Sportisti