Renault Megane 275 Trophy novi rekorder Nürburgringa?

Renault Megane 275 Trophy - 01

Renault Megane 275 Trophy novi rekorder Nürburgringa?

Renault je predstavio Megane 275 Trophy, ograničenu ediciju koja donosi seriju tehničkih unaprjeđenja. Kao što je i bilo očekivano, Renaltov #UNDER8 projekat unaprjeđena za Megane Trophy modele pripremljen je kako bi Renault pokušao vratiti titulu najbržeg automobila sa pogonom na prednje točkove na stazi Nürburgring.

Renault Megane 275 Trophy - 02

Zvanična titula trenutno pripada modelu Seat Cupra 280 koji je prešao krug na čuvenoj stazi za 7 minuta i 58.4 sekunde. Nakon gubitka titule Renault se vraća sa ograničenom edicijom Megane Trophy modelom koji ima dodatnih 10 KS pa sada raspolaže sa ukupno 275 KS i 360 Nm okretnog momenta, a snagu dobija iz 2.0-litrenog četvorocilindarksog turbo motora. Dodata snaga dobijena je postavljanjem Akrpaovic titanijumskog ispušnog sistema koji je takođe lakši u odnosu na standardi i obezbjeđuje snažniji zvuk motora.

Renault Megane 275 Trophy - 03

Vozilo posjeduje standardnu Cup šasiju kao i diferencijal ograničenog klizanja koji se može opciono konfigurisani sa Ohlins road & Track amortizerima sa čeličnim oprugama koje su preuzete iz Megane N4 reli automobila.

Renault Megane 275 Trophy - 04

Ovaj model nosi novu žutu kolor šemu pri čemu se automobil može poručiti sa opcionim 19“ inčnim Speedline Turini točkovima, dok su unutra kožna i Recaro sjedišta presvučena Alcatarom te imaju crvenie štepove.

Detalji o vremenu koje je ovaj model postigao na stazi Nürburgring bit će objavljeni 16. juna.

Kategorije: Sportisti