Volkswagen Golf GTD Variant spreman za Ženevu

Der neue Volkswagen Golf GTD Variant

Volkswagen Golf GTD Variant spreman za Ženevu

Volkswagen je u okviru priprema za sajam automobila u Ženevi najavio novo izdanje popularnog modela Golf sa 184 KS i 380 Nm okretnog momenta.

Skinut je “veo tajne” sa modela koji će nositi zvaničnu oznaku GTD (Gran Turismo Diesel), odnosno najjaču dizel karavansku izvedbu. Riječ je o modelu kojeg pokreće 2-ltreni turbo dizel motor sa 184 KS pri 3.500 o/min i 380 Nm okretnog momenta dostupnog u intervalu od 1.750 do 3.250 o/min.

Ovaj model će biti prepoznatljiv po GTD prednjem i stražnjem braniku, saćastoj masci hladnjaka, zatamnjenim stražnjim svjetlima, te crnim krovnim nosačima, dvostrukim hromiranim izduvnim cijevima i 17-inčnim Curitiba aluminijskim felgama. U standardnu opremu, također spadaju bi-xenon svjetlosne baterije, te sportski 15 mm niži ovjes i progresivni upravljač za bržu reakciju.

Der neue Volkswagen Golf GTD Variant

Unutrašnjost je opremljena sportskim sjedištima (Clark tartan), crnim oblogama krova i njegovih nosača, osvijetljeni pragovi, papučice od nehrđajućeg čelika, te brojni dekorativni umeci i „karirani“ paneli, te nezaobilazna ručica mjenjača u obliku loptice za golf. Golf GTD Variant će u opciji imati 18-inčne Nogaro felge, sjedišta opšivena Alcantarom ili Vienna kožom, a tu su i Sports i Design paketi, crvene kočione čeljusti i zatamnjena stakla.

Prema zvaničnim podacima, potrošnja (kombinovani ciklus) iznosi 4,8-4,4 l/100 km, a emisija CO2 (u istim uslovima) 125-115 g/km. Iako će premijera biti u martu, u njemačkim salonima već primaju narudžbe, uz cijenu od 31.975€.

Kategorije: Auto sajam, Automobili