“Balkanski automobil za 2015. godinu”

Traktor godine 2014 - 01

Traktor godine 2015. 

U Bolonji se održava Međunarodni sajam poljoprivrede i poljoprivrednih mašina EIMA (International Agricultural and Gardening Machinery Exhibition) 2014. To je jedan od najznačajnijih i najposjećeniji sajmova te vrste u svijetu.

Ove godine sajamska površina zauzima preko 300.000 m², sa gotovo 50.000 izložaka vezanih za svaki vid poljoprivrede. Na sajmu učestvuju izlagači iz 40 zemalja svijeta, sa svih kontinenata koji na taj način pokazuju svoja dostignuća. Jedan od centralnih događaja ovog sajma je izbor traktora godine: TOTY® (Tractor of The Year) 2015.

Traktor godine 2014 - 02

Međunarodni žiri sastavljen od 23 stručna novinara odlučivao je o tome koji traktor je donio najviši nivo tehnologije i koji zaslužuje da ponese titulu za 2015. godinu. Traktori su klasificitani u kategorije, pa je uz titulu traktora godine, izabran i najbolji specijalizirani traktor (BestofSpecialisedTractor), kao i najbolje dizajniran traktor (Golden Tractor for the Design).

Titulu traktora godine ponio je Case IH Magnum CVX zbog svoje snage, velikih mogućnosti transormacije, te tehničkih i tehnoloških rješenja (LED osvjetljenje, Rowtrac, multicontroler, CVT mjenjač, mogućnost postavljanja dvostrukih točkova ili gusjenica).

Traktor godine 2014 - 03

Najbolji specijalizirani traktor je New Holland T3.75F, za kojeg je žiri ocijenio da ima najbolje ‘poljske’ performanse, odličnu manevarbilnost i agilnost, te sposobnost kretanja među uskim obrađenim brazdama.

Najbolje dizajniran traktor je Deutz Fahr 9340 TTV, koji se svojim modularnim elementima može jednostavno adaptirati za različite poljoprivrene radove.

Traktor godine 2014 - 04

 

Kategorije: Komercijalna vozila