MAN TGX D38 „100 Years Edition“ – Opremljen za komfor

MAN TGX_EOT_100_years_01

MAN TGX D38 „100 Years Edition“ – Opremljen za komfor

U cilju obilježavanja jubilarnih 100 godina postojanja, MAN je pripremio posebnu seriju kamiona MAN TGX D38 „100 Years Edition“.

Budući da je MAN TGX D38 perjanica u programu ovog proizvođača, jubilarni modeli će biti posebno opremljeni, pa će se vizualno razlikovati od „običnih“. Atraktivnost ovih primjeraka posebno naglašavaju mnogobrojni elementi od poliranog nehrđajućeg čelika, LED svjetla, poseban cijevni nosač za dodatna halogena svjetla na krovu, kao i stepenice od nehrđajućeg čelika.

MAN TGX_EOT_100_years_02

Posebno je atraktivan „plamteći lav“, koji dolazi kao motiv na bočnim stranama, koji je zapravo stilizirani logo firme, prepoznatljiv još od 1915. godine. Također, ovi kamioni bit će opremljeni aluminijskim felgama „dura bright EVO“, sa sjajnim finišom, namijenjenim da ostane postojan i nakon višegodišnje eksploatacije.

Uunutrašnjost će biti posebno opremljena „Plus“ infotainment paketom koji objedinjuje audio sistem, MAN Media Truck Advanced navigacioni radio sa posebnim „kamiondžijskim“ softwareom, USB ulaz i punjač za smartphone, infa-srveni daljinski upravljač i Bluetooth hands free sistem. Optimizirana su i sjedišta sa zračnim ovjesom, kao i ležaji za odmor, a specifikaciju upotpunjavaju nezavisno grijanje, frižider i višenamjenski stolić.

Kao i ostale modele iz TGX D38 serije, i ove će pokretati motori sa 520 ili 560 KS.

MAN TGX_EOT_100_years_03

Kategorije: Komercijalna vozila