Iveco Eurocargo – Novi nivo urbane distribucije

Iveco Eurocargo

Iveco Eurocargo – Novi nivo urbane distribucije

Iveco predstavlja novu seriju distributivnih kamiona Eurocargo koji zadržava sve osobine prethodnika, te nudi još više funkcionalnosti i sigurnosti, uz savremeniji dizajn.

Dobre strane ovih kamiona prepoznalo je već pola miliona vozača u Evropi, Africi, na Bliskom Istoku, Australiji i Latinskoj Americi. U novoj generaciji, ovaj kamion donosi novu, moderniju i praktičniju kabinu, sa boljom aerodinamikom. Branik je redizajniran, u njega su smještene nove svjetlosne grupe sa LED dnevnim svjetlima.

Iveco Eurocargo_a

Unutrašnjost kabine je ergonomski dobro organizirana, veliki broj funkcionalnih tipki smjuešten je na točak upravljača ili vozaču na dohvat ruke. Veliki broj praktičnih pretinaca predviđenih za odlaganje dokumentacije, omogućuju vozaču da unutrašnjost kabine pretvori u putujuću kancelariju. Osim toga tu su i nosači za flaše, 12 V utičnice, USB konektori, a u opciji je i priključak za komprimirani zrak.

Primijenjeni su brojni sigurnosni sistemi, kao što su LDWS, AEBS i EVSC u skladu sa Uredbom Komisije EU 347/2012, a koji će od novembra ove godine biti obavezni.

Iveco Eurocargo_o

Kako bi se smanjila potrošnja goriva, uz bolju aerodinamiku, primijenjena su brojna tehnička rješenja. Za pogon su predviđeni motori Tector, nove generacije sa HI-SCR sistemom posttretmana izduvnih plinova, te ulja nižeg viskoziteta kako bi se smanjilo trenje i produžio servisni interval.

Motor Tector 5 je 4-cilindarski agregat, radne zapremine 4,5 l, koji dolazi u varijantama sa 160 i 190 KS te 600 ili 700 Nm okretnog momenta. Motor Tector 7, je suštinski sličan, ali sa 6 cilindara i radnom zapreminom od 6,7 l, te dolazi sa snagama od 160 do 320 KS i maksimalnim okretnim momentom od 1.100 Nm. Iveco nudi i ekološki prihvatljivije rješenje Eurocargo Natural Power, odnosno CNG motor sa 204 KS i 750 Nm okretnog momenta.

Iveco Eurocargo_b

Novi Eurocargo je dostupan u 11.000 fabričkih verzija:  dvije vrste pogona, 7 izlaznih snaga motora, 14 nivoa bruto težina (6 do 19 tona), 12 vrsta mjenjača, 15 različitih međuosovinskih rastojanja, ukupne dužine vozila od 4.265 do 10.175 mm, tri vrste kabina s dvije visine krova, klasični ili zračni ovjes…

Kategorije: Komercijalna vozila