Predstavljen novi Citroën ë-Berlingo Furgon

Citroën ë-Berlingo FurgonPredstavljen novi Citroën ë-Berlingo Furgon

CITROËN predstavlja ë-Berlingo furgon, lako gospodarsko vozilo u električnoj izvedbi s internetskim uslugama koje će biti dostupno u prodajnim salonima tokom četvrtog kvartala 2021. godine.

ë-Berlingo furgon prilagođen je svakodnevnim potrebama poslovnih kupaca, nudi veliku slobodu kretanja u gradskim područjima za koja vrijede sve stroži propisi, ali i u prigradskim i ruralnim područjima, a sve to zahvaljujući dometu od 275 km po WLTP ciklusu.

Odlike koje ë-Berlingo furgon ima u svojoj električnoj izvedbi ni na koji način ne dovode u pitanje dobro poznate kvalitete vozila Berlingo. I dalje su u ponudi četiri konfiguracije karoserije, iskoristiva zapremina do 4,4 m3, nosivost do 800 kg i svi aspekti prilagodljivosti kabine Extenso®.

Osim što se povezuje na internet putem aplikacije MyCitroën koja omogućuje da se punjenjem baterije upravlja na daljinu i Free2Move koja omogućuje pristup mreži koja se sastoji od preko 220 000 stanica za punjenje u Evropi. Vozilo ë-Berlingo furgon također u opcijskoj opremi nudi nove tehnologije kao što je head-up ekran (prvi put u toj kategoriji vozila) i instrumentna ploča s novim digitalnim ekranom od 10 inča visoke rezolucije.

Citroën ë-Berlingo Furgon

CITROËN predstavlja ë-Berlingo furgon, električnu izvedbu svog lakog gospodarskog vozila koja nudi veću produktivnost za poslovne kupce zahvaljujući novim inovativnim tehnologijama te prilagodljivosti i nosivosti koje su i dalje na visokoj razini, kao i prednostima koje donosi električna vožnja.

Domet i snaga elektro motora

Ovisno o načinu vožnje, litij-ionska baterija u vozilu ë-Berlingo furgon omogućava poslovnim kupcima da prijeđu do 275 km bez potrebe za punjenjem baterije. Kako bi se povećao domet, pogonski sklop ë-Berlingo furgona obnavlja energiju tokom usporavanja ili kočenja.

Vozilo ë-Berlingo furgon pokreće električni motor koji upravlja pogonom u skladu s odabranim načinom vožnje i uslovima. Snaga od 136 KS i 260 Nm omogućava mu postizanje maksimalne brzine od 130 km/h bez obzira na odabrani način rada. Ti se različiti načini rada mogu odabrati putem posebne komande na konzoli.

Mod Normal – 80 kW / 180 Nm nudi najbolji omjer između dometa i dinamičkih voznih svojstava, mod Eco – 60 kW / 190 Nm : optimizira potrošnju energije prilagođavajući rad sistema grijanja i klimatizacije bez njihovog isključivanja i ograničavanjem okretnog momenta i snage motora te mod Power – 100 kW / 260 Nm omogućava vozilu bolje performanse za veći užitak i pod maksimalnim opterećenjem.