Novi Iveco Daily 2014.

Novi Iveco Daily 2014

Novi Iveco Daily 2014.

Iveco je najavio treću generaciju popularnog dostavnog vozila Daily, koji će širom Evrope biti predstavljen u junu ove godine. To je potpuno novo vozilo koje je spoj tradicije i inovacija, pa je tako poželjan ‘saradnik’ profesionalnih prevoznika.

Vozilo će se proizvoditi u tvornicama Suzzara u Italiji i Valladolid u Španiji, u čije objekte je Iveco nedavno uložio značajna sredstva u unaprijeđenje tehnologije i proizvodnih linija. Novi Daily i dalje zadržava svoju klasičnu strukturu podvozje sa okvirom, što mu osigurava snagu, fleksibilnost i dugotrajnu izdržljivost, kao i veliku mogućnost konfiguriranja nadgradnje. Uložen je poseban napor sa ciljem poboljšanja voznih svojstava i nosivosti, te optimiziranja unutrašnje zapremine, koja će sa maksimalnih 20 m3 biti najveća u klasi.

Novi Iveco Daily 2014-a

Zahvaljujući novom dizajnu, sa produženim međuosovinskim rastojanjima i skraćenim prednjim prevjesom, dodatno su poboljšane manevarske sposobnosti. Svi modeli do 3,5 tona imaju novi prednji ovjes koji pruža bolju kontrolu i veću udobnost, posebno pri punom opterećenju. Novi stražnji ovjes dizajniran je tako da smanji visinu za oko 55 mm, što pojednostavljuje utovar i istovar. Novi Daily je jasno usmjeren prema korisnicima odnosno transportnim organizacijama jer nudi uštede u svim aspektima eksploatacije, od jednostavnijeg održavanja do smanjene potrošnje goriva do 5% u odnosu na prethodni model.

Također, znatno je poboljšana i kabina, koje je vozačevo radno mjesto. Nudi visok nivo udobnosti, položaj vozača koji ne zamara, bolju zvučnu izolaciju, te efikasniji klima uređaj. Novi Daily će biti dostupan u različitim konfiguracijama kabina i šasija, te međuosovinskih rastojanja, a posebno u različitim verzijama mini-bus-ova, kako bi se zadovoljile potrebe kupaca koji posluju u sektoru trensporta putnika, kako u urbanim, tako i za brze transfere izvan urbaniziranih područja.

Novi Daily će biti predstavljen tokom juna, a ubrzo zatim počinje i plasman na tržištima Evrope.

Novi Iveco Daily 2014-b

Kategorije: Komercijalna vozila