Volvo FL specijalista za gradsku distribuciju postao još produktivniji

Volvo FL 01

Volvo FL specijalista za gradsku distribuciju postao još produktivniji

Kompaktni 5-litreni motor sa Euro 6 specifikacijom, sada se nudi uz Volvo FL u verzijama od 14 i 16 tona, uz povećanu nosivost za 200 kg. Naime, četverocilindarski 5-litreni motor D5K, sa mjenjačem je za 200 kg lakši, pa je za toliko povećana nosivost. Ovaj motor dolazi u varijantama sa 210 KS i 800 Nm okretnog momenta i sa 240 KS i 900 Nm okretnog momenta.

Uz to, u ponudi je i sistem upravljanja flotom ‘Dynafleet’, koji se sada može naručiti direktno iz tvornice. Korištenjem ovog sistema, korisnici mogu naggledati rad u realnom vremenu, te tako doći do informacija koje pomažu pri povećanju efikasnosti. Dynafleet uključuje usluge poput praćenja vremena vožnje, pozicioniranja, potrošnje goriva i vanjskih uslova.

Volvo FL 02

‘Želimo da što više korisnika otkriju nove mogućnosti. Novi Volvo FL u kombinaciji sa lakšim pogonskim sklopom i visokim kapacitetom je posebno pogodan za one koji imaju visoke zahtjeve produktivnost i traže isplativa transportna rješenje’, kaže Pernilla Sustovic, menadžer segmena za distribuciju u Volvo Trucks.

Volvo FL 03

Kategorije: Komercijalna vozila