Mercedes-Benz najavio strateško partnerstvo sa Pebble Technology

Mercedes i Pebble Technology C -01

Mercedes-Benz najavio strateško partnerstvo sa Pebble Technology

Mercedes-Benz i Pebble Technology najavili su strateško partnerstvo, a prvi rezultati bit će predstavljeni na sajmu CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu. Na taj način Mercedes-Benz dobit će pristup nekim od najnovijih hardwareskih izdanja interfacea za programirane aplikacije (API) koje nudi Pebble Technology. Na CESu će oba proizvođača zajedno pokazati koliko koncept ‘umrežavanja’ može biti korisno za korisnika. Programeri su obnovili Digital DriveStyle aplikaciju, kako bi omogućili komunikaciju i povezivanje sa Pebble ‘pametnim’ satovima.

Mercedes i Pebble Technology C -02

Ovakvo povezivanje omogućuje mnogobrojne funkcije. Na primjer, kada je korisnik ‘daleko’ od automobila, bez poteškoća može pregledati neke važne informacije, kao što su nivo goriva u rezervoaru, da li su vrata zaklučana i u kojem je automobil položaju. Kada vozač uđe u automobil, ‘pametni’ Pebble sat postaje ‘drugi ekran’ i pratilac u vožnji, upozoravajući vozača u ‘realnom vremenu’ na različite opasnosti, zastoje na putu, dionice sa radovima… Uz sve to, korsinik ‘uparivanjem’ svog uređaja aktivira Digital DriveStyle, što omogućuje potpuno usklađivanje sa uslovima saobraćaja.

Ovaj primjer saradnje jasno pokazuje da je budućnost u povezivanju, posebno ako se radi o usklađivanju raznovrsnih tehnologija u cilju podizanja sigurnosti.

Mercedes i Pebble Technology C -03

Kategorije: Lifestyle