Volkswagen sanke

Volkswagen sanke

Prostori jugoistočnog Balkana zatrpani su snijegom i u debelom minusu. Automobili gotovo da se ne koriste, a kako bi olakšao prijevoz u ovim zimskim uslovima Volkswagen je izacio dva modela sanki! dobro ste pročitali. Radi se o dva modela, jedan za one koji vole klasiku i jedan model za one sportski nastrojene.

Klasični model izrađen je u konvencijonalnom obliku od drveta, ali kao što sve dolazi iz Volkswagena, tako su i ove sanke posebne. One po završetku upotrebe jednostavno se sastavljaju i tako postaju lakše prenosive i manje prostora zauzimaju. Tako npr. ako živite u nekom padinskom dijelu, možete se spustiti na sankama, a poslije sanke sklopiti i ući u bilo koji javni prijevoz, javni objekat i slično. Ove sanke na sebi imaju i jedan VW logo zbog kojeg će vam mnogi zaviditi.

Za one koji su sportski nastrojeni Volkswagen je otišao korak dalje, pa je tako izbacio model GTI sanki. Sanke su napravljene od kvalitetne plastike i nisu preklopive. Sanke su dizajnirane u GTI “fazonu” tako da će te sigurno biti prepoznatljivi na svim sankalištima. Ergonomskog su oblika, oblikovane da se udobno smjesti jedna osoba. Za brzinu kojom će te se spuštati niz brda i planine nemoj te brinuti, neće vas radar uhvatiti, idite brzko koliko god možete. GTI sanke na sebi imaju imitaciju karbona i saćastih rešetki kao i GTI oznaku.

Cijena sanki je dosta prihvatljiva, čak i jeftinija od onih u trgovačkim lancima. Za tradicijonali drveni model potrebno je izdvojiti oko 55 eura, dok za GTI model sanki potrebno je izdvojiti oko 70 eura.

Kategorije: Lifestyle