BMW Motorrad pokrenuo „Ignite Straight Six“

BMW Motorrad pokrenuo Ignite Straight Six - 01

BMW Motorrad pokrenuo „Ignite Straight Six“

BMW Motorrad nastavlja saradnju sa japanskim proizvođačima custom motocikala, pokrenuvši projekat „Ignite Straight Six“. A radi se o radikalnim izmjenama na BMW K 1600 GTL, koji koristi redni 6-cilindarski motor radne zapremine 1.649 ccm.

BMW Motorrad pokrenuo Ignite Straight Six - 02

Pod nazivom Juggernaut, Keiji Kawakita kreirao je spektakularni motocikl koji na najbolji način opravdava svoj naziv. Juggernaut je snažan i nezaustavljiv, kreiran da nemilosrdno ruši i gazi sve pred sobom.Metalne oplate i instrumenti smješteni na bokove rezervoara za gorivo, kao da su plod mašte Jules Verne-a, a realizirani za potrebe filmova Mad Max. Ovaj motocikl demonstrira brutalnu snagu i ne odaje slabe tačke, jer ih nema jer je sve prekriveno čeličnim oklopm.

BMW Motorrad pokrenuo Ignite Straight Six - 03

Kenji Nagai, pripremio je motocikl Ken’s Factory Special i tako pripremio „glider“, koji svojim stilom i izgledom daleko iza sebe ostavlja sve choppere. Izdužena silueta, nisko postavljeno sjedište, dramatično riješene prednja i stražnja viljuška, te veliki (prednji prečnika 23, stražnji 20 inča) točkovi i veliki broj detalja od ručno obrađenog aluminija daju mu prominentan izgled.

BMW Motorrad pokrenuo Ignite Straight Six - 04

Keiji Kawakita je kratko prokomentarisao: „Našao sam sliku starog kabrioleta, koji je ostavio ‘atmosferski’ utisak i koji je izgledao kao da je iz budućnosti. Stvorio sam takav motocikl, koji izgleda nedovršeno. To i jeste draž.“

BMW Motorrad pokrenuo Ignite Straight Six - 07

Kategorije: Motori