Simpozij MultiTechnics – Studentski konceptualni dizajn motocikla PINKI

MultiTechnics 2015 - 01

Simpozij MultiTechnics – Studentski konceptualni dizajn motocikla PINKI

Simpozij „MultiTechnics“ ima multidisciplinaran karakter sa izlaganjima iz svih oblasti primjenjene nauke odnosno tehnike i inženjerstva.

U tom smislu, simpozij „MultiTechnics“ daje značaj praktičnim aplikacijama savremenih metoda i tehnologija u svim segmentima nauke i društva. Namijenjen je svima koji na bilo koji način sudjeluju u istraživanjima i razvoju inženjerskih procesa.

MultiTechnics 2015 - 02

U okviru ovog simpozija, predstavljen je i studentski konceptualni dizajn motocikla PINKI (o kojem smo već pisali http://www.carlander.ba/motori/konceptualni-dizajn-motocikla-sarajevskih-studenata/). Osnovna ideja projekta bila je: uraditi nešto kompleksno sa grupom studenata.

MultiTechnics 2015 - 03

Ciljevi projekta bili su: ponuditi studentima viši nivo obrazovanja kroz praktičan rad, omogućiti im sticanje iskustava koja se ne postižu kroz redovan studij, te ispitati mogućnosti Solid Works-a.

MultiTechnics 2015 - 04

Ovaj projekat privukao je neočekivano veliku pažnju, kako domaće tako i svjetske inžinjerske javnosti. Promotori ovog projekta, odnosno predavači na simpoziju bili su: Adis Muminović, MA-dipl.ing.maš., Katedra za mašinske konstrukcije, Mašinski fakultet Sarajevo i Matej Pezer, student master studija, Odsjek za mašinske konstrukcije, Mašinski fakultet Sarajevo.

MultiTechnics 2015 - 05