Predstavljen novi Kawasaki Ninja 250R

Predstavljen novi Kawasaki Ninja 250R

Nakon što je Honda predstavila CBR250R i Yamaha najavila sličan model iste zapremine Kawasaki je u Japanu predstavio novi model Ninja 250R.

Novi Kawasaki Ninja 250R vizualno se potpuno približio aktualnom superbike modelu ZX-10R koji je brand iz Akashija predstavio krajem 2010. godine. Kawasaki Ninja 250R je jedan od najbolje prodavanih malih sportskih motora u Europi, pa samim tim kako bi zadržao trenutnu tržišnu poziciju morao je biti obnovljen. Njegov trenutno najveći konkurent je Honda CBR250R koja je na tržište došla prošle godine. Da će konkurencija u ovoj klasi biti jaka govori i informacija da će se i KTM uključiti u borbu sa novim modelom koji će biti zasnovan na Moto3 modelu.

Nova Ninja 250R nije samo ušminkani stari model već su Japanci za njega razvili poputno novi paralelni dvocilindrični motor. Potpuno novi motor razvija više okretnog mementa u nižem i srednjem režimu okretaja, pa je Ninja 250R znatno uglađenija. Pored motora unaprijeđen je i ram motocikla koji je sada čvršći, a tu je i novi ovjes te širi pneumatici.

Kategorije: Motori