Predstavljen Kawasaki Ninja 300

Predstavljen Kawasaki Ninja 300

Kawasaki je službeno predstavio model Ninja 300! Nova Ninja 300 vizualno je identična verziji sa 250 ccm koju je Kawasaki ranije predstavi, a jedina razlika je u većem hodu cilindra. Tako je hod klipa povećan za 49 mm, što mu je donijelo zapreminu od 296 ccm te porast snage na 40 KS i 27 Nm okretnog momenta.

Model Ninja 300 nema samo snažniji motor od manjeg 250, već je napredovala i ostala tehnologija. Tako je Ninja 300 dobila novu spojku i ABS sistem. Uvedena je “slipper” spojka koja će ovom motociklu pomoći u sigurnosti jer će spriječiti blokadu stražnjeg točka i njegovo klizanje prilikom promjena brzina. Kada su kočnice u pitanju, ovaj model je opremljen ABS-om što će znatno poboljšati sigurnost za vozače početnike koji se još nisu navikli na vožnju u raznim vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Ninja 300 je preuzela velik broj dizajnerskih detalja od svoje veće braće, pa tako na njoj možemo primjetiti elemente sa modela ZZR 1400, Ninje ZX-6R i Superbikea ZX-10R. Vjetrobran je prekopiran sa modela ZX-10R, svjetla sa super-sport varijante, a ispušni topovi su takođe inspirisani sa većih modela, kao i oklop motocikla.

Kategorije: Motori