Suzuki Hayabusa vraća se u elitni rang sa snagom od 190 KS

Suzuki Hayabusa 2021

Suzuki Hayabusa vraća se u elitni rang sa snagom od 190 KS

Suzuki je spremio redizajn model Hayabusa koji se hvali oštrim linijama koje su današnji dizajnerski standard i poboljšanom aerodinamikom.

Novi Suzuki Hayabusa ima nove tehnološke segmente poput LED prednja svjetla koja su postavljena između usisa za zrak. LED tehnologija svoje mjesto je pronašla i na zadnjem dijelu motocikla.

Osim LED tehnologije Suzuki Hayabusa opremljen je i novi sigurnosnim sistemima poput asistenata za vožnju i novog ABS sistema koji je osjetljiv i na ugao nagiba motocikla. Od sistema pomoći tu je sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, sistem za sprječavanje proklizavanja, kontrolu kočenja motora, launch control i kontrola načina vožnje s tri različite postavke.

Suzuki Hayabusa 2021

Kako bi se poboljšale performanse i ciklistika temeljito je revidirana i šasija koja je sada lakša i čvršća. Prednji točak dobio je i novi ovjes te veće kočione diskove.

Za pokretanje motocikla zadužen je veliki četverocilindrični motor sa 1.340 ccm koji isporučuje 190 KS i 150 Nm okretnog momenta. Motor ima poboljšani sistem za ubrizgavanje goriva koji se sastoji od dvostrukih injektora po cilindru.

Suzuki Hayabusa 2021

Suzuki grdosija od 264 kg sposobna je da postigne maksimalnu brzinu od 300 km/h koja je elektronski ograničena.

Motor je usklađen sa Euro 5 normom o ispušnim plinovima.

Kategorije: Motori, Vijesti
Tags: hayabusa, suzuki