Genijator – Izum za čišćenje motora vozila

Genijator 2015_4

Genijator – Izum za čišćenje motora vozila

Dekarbonizacijom motora vozila Genijatorom ostvaruju se uštede na potrošnji goriva i  poboljšavaju vozne karakteristike automobila. Ta inovacija uspješno se počela primjenjivati diljem Europe.

U Centru Kaptol predstavljen je Genijator, uređaj za dekarbonizaciju motora vozila. Riječ je o izumu zagrebačkog razvojnog tima na čelu s Petrom Jončićem i Dinkom Jakušićem koji se nakon mnogobrojnih nagrada i priznanja za inovativnost razvio u proizvod koji se uspješno koristi u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Danskoj. Trenutačno se priprema njegov izlazak na norveško tržište.

Genijator 2015 - predstavljanje

„Dekarbonizacijom motora Genijatorom uklanjaju se štetne naslage, tj. čađa i garež iz unutrašnjosti motora. Time se motor vraća na tvorničke postavke, ostvaruju se odlični rezultati na eko testu, smanjuju se troškovi potrošnje goriva jer se povećava iskoristivost goriva, smanjuju se troškovi održavanja vozila i poboljšavaju vozne karakteristike. Postupak je namijenjen vozilima koja koriste fosilna goriva. Osim unutrašnjosti motora čisti se i ispušna grana sa svim pripadajućim filtrima“, istaknuo je inovator Petar Jončić.

Vozilo se prvom postupku dekarbonizacije preporučuje podvrgnuti već nakon prijeđenih 10.000 kilometara. Kako bi motor uvijek bio čist, postupak koji traje sat vremena, potrebno je izvesti dva ili tri puta godišnje.

Genijator 2015 - Petar Joncic

Genijator je temeljen na tehnologiji koja ne služi samo čovjeku i vozilu, nego i okolišu. Naime, dekarbonizacija Genijatorom je ekološki postupak. Umjesto štetnih hemijskih sredstva postupak je temeljen na elektrolizi, tj. razlaganju vode. Zahvaljujući dekarbonizaciji smanjuje se emisija štetnih plinova vozila i do 90%.

Osim u autopraonici Pia-Officium u Centru Kaptol uređaji Genijator postavljeni su u dvadesetak autopraonica te autoservisa u Hrvatskoj te inostranstvu.

Genijator 2015 - Ecija Ivusic i Petar Joncic

Kategorije: Nova tehnologija