SEAT predstavlja Atecu s funkcijom Smart City Connectivity

SEAT predstavlja Atecu s funkcijom Smart City Connectivity

Lakši pronalazak slobodnih parkirnih mjesta.

Marka SEAT predstavlja koncept SEAT Atece s funkcijom Smart City Connectivity. Taj model naziva se Ateca Smart City Car i može prikupljati informacije iz svoje okoline koristeći se senzorima za praćenje i naknadno ih dijeliti s drugim korisnicima preko aplikacije Parkfinder, koju je marka SEAT razvila u saradnji s tvrtkom CARNET – centrom za istraživanje i inovacije sa sjedištem u Barceloni.

Dogovorom postignutim s Gradskim vijećem Barcelone i kompanijom Cellnex Telecom, ovaj pionirski projekt SEAT Ateci Smart City Car omogućuje prijenos informacija o raspoloživim parkirnim mjestima na platformu grada Barcelone iCity. Taj server istovremeno dijeli informacije s aplikacijom Parkfinder te vozačima u gradu prikazuje lokaciju tih parkirnih mjesta na karti.

Postoje tri moguće konfiguracije profila vozača – blizu kuće, blizu radnog mjesta i individualizirana treća opcija. Korisnik za svaki od ovih profila može stvoriti preferencije u skladu s udaljenošću, cijenom i vjerojatnošću bržeg pronalaska parkirnog mjesta. Ova funkcija k tomu uključuje funkcije kao što su “Find my car”, koja prikazuje lokaciju na kojoj je automobil parkiran, i “Last Mile Routing”, koja na karti prikazuje udaljenost pješice do krajnjeg odredišta.

Posjetitelji kongresa Smart City Expo, koji se u Barceloni održava od sutra do četvrtka, 17. studenog, mogu vidjeti ovaj koncept Atece koji utire put prema budućem potencijalu ovog modela. Prema riječima Fabiana Simmera, voditelja digitalnog odjela marke SEAT, “gotovo 30 % prometa u velikim europskim gradovima sastoji se od vozača koji su u potrazi za parkirnim mjestom. Ateca Smart City Car i aplikacija Parkfinder prikazuju najpovoljniju rutu kojom bi se trebalo voziti radi skraćivanja vremena provedenog u potrazi za parkirnim mjestom, što sa sobom donosi smanjenje emisije ispušnih plinova, buke i saobraćajnih zastoja u gradovima.”

Na štandu smještenom u paviljonu 2C u prostorima Gran Vía ovoga barcelonskog sajma, koji će u velikoj mjeri sadržavati koncept jednostavne mobilnosti Easy Mobility marke SEAT na temelju rješenja koja će vozačima u urbanim okruženjima olakšati život, kompanija će otkriti i predstaviti svoje najnovije tehnološke inovacije na teritoriju Smart City.

Uz otkrivanje Atece na kongresu Smart City, kojemu je SEAT sponzor u svojstvu globalnog partnera, marka SEAT također će predstaviti aplikaciju Digital Sharing, koja je razvijena za okruženja ekonomije dijeljenja ili načela “peer-to-peer sharing”, tzv. “dijeljenja među članovima”. Aplikacija funkcionira po načelu digitalnog ključa koji omogućuje dijeljenje automobila u privatnim i korporativnim okruženjima.

Inteligentna mobilnost – tema razgovora između Luce de Mea i Carla Rattija

SEAT će sutra, na prvom danu kongresa, biti dio jednog od zakazanih razgovora u kojemu će sudjelovati predsjednik uprave marke SEAT Luca de Meo i talijanski arhitekt, inženjer i direktor istraživačkog centra Senseable City Lab sa sveučilišta Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pod krilaticom “Budućnost urbane mobilnosti”, oba govornika raspravljat će o brojnim izazovima povezanim s urbanom mobilnošću budućnosti, uzimajući u obzir utjecaj kulture ekonomije dijeljenja, koja postaje sve popularnija među potrošačima.

Sudjelovanje marke SEAT na ovome revolucionarnom međunarodnom Smart City događanju potvrđuje predanost marke razvoju novih mobilnih rješenja pomoću kojih će povezani automobil obogatiti iskustvo korisnika te ga učiniti jednostavnijim i fleksibilnijim.

U okruženju temeljitih promjena, kao što su promjene koje će se provesti u sljedećem desetljeću, SEAT nastoji postati vodeći brand u području povezivosti i digitalizacije. Stoga marka SEAT nastoji okrenuti se novim poslovnim granama kako bi se mogla nositi s izazovima koje predstavljaju urbane infrastrukture, prometni sustavi i vozila u gradovima.

Kategorije: Nova tehnologija