Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon

Broje se posljednji dani pred otvorenje ženevskoj sajma automobila, a u javnosti svaki dan osvane neki novitet. Jedan od tih noviteta je i Hyundaiev novi i30 wagon. hatchback verziju predstavili su prije manje od pol godine.

Po objavljenim fotografijama možemo vidjeti da je novi i30 wagon doživio vizuelne izmjene kad je u pitanju stražnji kraj automobila. Takođe, novi i30 wagon u odnosu na hatchback izvedbu “protegao se”, pa je sada dug 4.470 mm. Hyundaiev i30 wagon krasi prtljažnik od osnovnih 510 litara zapremine, što je za 30 litara više od hatchback izvedbe. Po potrebi ovaj novitet može pružiti 1.615 litara zapremine preklapanjem stražnje klupe, što bi trebalo biti dovoljno za sve veće porodične transporte.

Hyundaievi dizajneri iz Ruüsselsheima napravili su određene korekcije kako bi produženi stražnji kraj lijepo uklopili u inače jako lijepo dizajnirani automobil. Hyundai se odlučio da objavi samo fotografije vanjskog izgleda novog modela, dok za unutrašnjost automobila morat ćemo sačekati ženevski sajam. Za predpostaviti je da neće biti promjena kad je u pitanju unutrašnjost automobila, izuzev stražnjeg dijela.

Motorizacija i30 wagon modela nebi se trebala razlikovati od hatchback izvedbe. Hyundai i30 hatchback trenutno pokreću tri benzinska i tri dizelska motora. Raspon snage je od 88 do 133 konjske snage.

Kategorije: Noviteti