Mercedes S 680 Guard 4MATIC – Kralj blindiranih automobila

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC je kralj blindiranih automobila

Mercedes-Benz predstavio je bez velike pompe vrhunsku verziju S klase pod oznakom S 680 Guard 4MATIC. Ovaj automobil svojevrsni je “kralj” blindiranih automobila.

Mercedes S 680 Guard 4MATIC automobil je koji pruža vrhunsku sigurnost za VIP osobe. Njegova karoserija je blindirana i nudi putnicima zaštitu od projektila uključuje VR10 nivo. Na automobil su postavljena višeslojna stakla debela jedan centimetar.

S 680 Guard 4MATIC je opremljen izvorom svježeg zraka u slučaju helijskog napada, a ugrađen je i protupožarni sistem. Gume imaju RunFlat tehnologiju tako da nakon pogotka metka automobil može nastaviti vožnju.

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC

Unutrašnjost je gotovo identična produženim verzijama S klase, osim što su u kokpitu imaju dodati prekidači za sirene, dodatna svjetla i drugu opremu. Svakako, tu su nezaobilazni materijali poput kože, drveta alkantare.

Za pokretanje oklopljenog automobila zadužen je 6,0-litreni V12 twin-turbo motor s 612 KS i 830 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog mjenjača.

Za izradu ovakvog Mercedes S 680 Guard 4MATIC modela potrebno je 51 dan, a sve što bi trebalo da uradite da bi bio vaš je da uplatite oko pola miliona eura.

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC

Kategorije: Noviteti