Novi Volkswagen Touran sa većim prtljažnikom i novom platformom

Novi Volkswagen Touran 2015 - 01

Novi Volkswagen Touran sa većim prtljažnikom i novom platformom

Volkswagen je predstavio novi Touran model koji će imati svoje javno predstavljanje na sajmu automobila u Ženevi.

Novi Touran prati aktuelni dizajnerski pravac Volkswagena pa novog Tourana odlikuju oštre linije karoserije uz kockastog oblika što je i očekivano od ovakvog tipa vozila.

Novi Volkswagen Touran 2015 - 02

Novi Touran je za 130 mm duži u odnosu na svog prethodnika dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 113 mm što garantuje prostraniji enterijer koji je dostupan u konfiguraciji sa pet i sedam sjedišta. Novi Touran model nudi i veći prtljažni prostor u odnosu na prethodnika koji je povećan za 48 litara što u konačnici iznosi 1.040 litara. Prtljažni prostor moguće je povećati preklapanjem stražnjih sjedišta na 1.908 litara.

Novi Volkswagen Touran 2015 - 03

Enterijer novog Tourana značajno je unaprijeđeni sa novom opremom i novim informaciono zabavnim sistemom koji nudi podršku za Google Android i Apple Car Play. Očekivano, ovaj model postavlje nje na MQB platformu pa je u odnosu na prethodnika lakši za oko 62 kg.

Novi Volkswagen Touran 2015 - 04

Volkswagen Touran bit će dostupan sa širokom paletom benzinskih i dizelskih turbopunjeni motora. Benzinska ponuda krenut će od osnovne izvedbe koju će čini 1.2-litreni TSI benzinac sa 110 KS, a naredni motor u ponudi bit će 1.4-litreni TSI motor sa 150 KS, a najsnažniju izvedbu činit će 1.8-litreni TSI benzinac sa 180 KS. Dizelsku ponudu činit će dva motora, osnovni 1.6-litreni TDI sa 110 KS i 2.0-litreni TDI motor u dvije izvedbe snage, sa 150 i 190 KS. Svi motori opremljeni su sa Start/Stop sistemom i sistem za rekuperaciju energije kočenja koji su omogućili da se potrošnja goriva smanji za 19%.

Novi Volkswagen Touran 2015 - 05

Novi Volkswagen Touran opremljen je velikim brojem sistema koji povećavaju bezbjednost putnika. Više detalja o ovom modelu bit će poznato nakon premijere na ženevskom sajmu automobila.

Novi Volkswagen Touran 2015 - 06

Kategorije: Noviteti