Nova Škoda Fabia Combi dolazi sa 6 novih motora

Skoda Fabia Combi 2015 - 01

Nova Škoda Fabia Combi dolazi sa 6 novih motora

Škoda je predstavila još jedan model u okviru svoje najnovije linije. U okviru svoje treće generacije Škoda Fabia Combi postavlja nove standarde kada je riječ o prostoru koji je dostupan putnicima. Odlikuje je novi oštri dizajn koji je emocionalno bogat.

Skoda Fabia Combi 2015 - 02

Nova Fabia Combi donosi inovativne sisteme vezane za bezbjednost, komfor i informaciono zabavne sadržaje koji su obično viđeni u vozilima više klase. Također, nova Škoda Fabia Combi je dostupna sa nizom potpuno novih Euro 6 benzinskih i dizel motora sa niskim vrijednostima emisija štetnih plinova.

Skoda Fabia Combi 2015 - 03

Škoda Fabia Combi veoma je prostran automobil i može da primi pet osoba s pripadajućim prtljagom. Kapacitet prtljažnog prostora iznosi 530 litara, odnosno 1.395 litara kada se sjedišta preklope.

Skoda Fabia Combi 2015 - 04

Nova Škoda Fabia Combi znatno je ekonomičnija od prethodnog modela obzirom da je potrošnja goriva smanjena za 17% u poređenju sa modelom druge generacije. Potrošnja goriva sada u najboljem slučaju iznosi 3,1 l/100 km, dok je emisija CO2 samo 82 g/km u okviru Škoda Fabia Combi Greenline modela.

Skoda Fabia Combi 2015 - 05

Za pokretanje ovog modela dostupna su tri benzinska odnosno tri dizel motora. Svi motori zadovoljavaju Euro 6 norme o emisiji štetnih plinova i svi posjeduju start/stop sistem odnosno sistem vraćanje energije kočenja.

Snaga benzinskih motora kreće se od 75 KS kod osnovnog modela do najjačeg sa 110 KS. Novi dizel motori nude snagu između 75 do 105 KS. Motori mogu biti upareni sa ručnim ili DSG automatskim mjenjačima.

Skoda Fabia Combi 2015 - 06

Kategorije: Noviteti