Novi Audi A3 Sportback

Novi Audi A3 Sportback

Treća generacija Audia A3 u trovratnoj izvedbi predstavljena je ovog proljeća na ženevskom sajmu automobila, dok bi petovratnu izvedbu mogli dobiti već ove jeseni. Audi A3 u petovratnoj izvedbi već se testira na cesti, pa je realno očekivati da će se uskoro pojaviti na tržištu. Napomenimo i to da je početkom mjeseca maja uhvaćen Audi S3 prilikom testa, što govori da se ubrzano radi na proširenju A3 ponude.

Novi Sportback bit će praktičnija izvedba Audia A3 koji je zasnovan na MQB platformi, pa će Sportback imati i nešto duži međuosovinski razmak što će mu donijeti više prostora za putnike na stražnjoj klupi, te više mjesta u prtljažniku. Po dostupnim slikama možemo reći da nema velikih dizajnerskih razlika između trovratne i petovratne izvedbe, kao što je to bio slučaj kod druge generaciej A3.

Kada su motori u pitanju tu je već sve poznato, sigrno da će ga pokretati isti motori kao u baznom trovratnom modelu 1.4-litreni TFSI sa 121 KS, 1.8-litreni TFSI sa 177 KS i 2.0-litreni TDI sa 147 KS snage. Napomenimo i to da bi se model S3 mogao pojaviti u isto vrijeme kad i A3 Sportback. Pored ovih modela Audi priprema i RS3 i kabriolet izvedbu.

Kategorije: Noviteti