Novi Citroën Berlingo premijerno na ženevskom sajmu 2015.

Citroen Berlingo - 2015 - 01

Novi Citroën Berlingo premijerno na ženevskom sajmu 2015.

Citroën Berlingo je jedno od vodećih vozila u svom segmentu i uvijek je slovio kao moderan i praktičan odgovor na očekivanja kupaca, o čemu svjedoči prodanih 2,9 miliona primjeraka od 1996. godine.

Novi Berlingo donosi prostranost, upotrebljivost i funkcionalnost, bilo za porodične korisnike ili profesinalce kao lako komercijalno vozilo. Drugim riječima, Novi Berlingo dolazi u verziji Multispace ili LCV, u zavisnosti od želja i potreba krajnjh korisnika. U verziji Multispace, Berlingo pruža udobnost i dosta prostora za putnike te prtljažnik osnovne zapremine od 675 litara, koji se izbacivanjem stražnjeg reda sjedišta može povećati do ukupno 3.000 litara.

Citroen Berlingo - 2015 - 02

U verziji LCV, Berlingo dolazi sa dva različita međuosovinska rastojanja, te tako osigurava tovarni prostor zapremine 3,7 m3 (L1) ili 4,1 m3 (L2). Uz brojne sisteme koji udobnost i sigurnost podižu na visok nivo, Berlingo će buduće korisnike oduševiti i niskom potrošnjom goriva.

Naime, novi Berlingo će se pojaviti na tržištu sa novim BlueHDi motorima u rasponu snage od 75 do 120 KS, koji zadovoljavaju Euro6 norme. To je postignuto primjenom inovativnog katalizatora koji eliminiše ugljenmonoksid, kao rezultat nepotpunog sagorijevanja i usvajanjem SCR (Selective Catalytic Reduction) tehnologije, za eliminaciju azotnih oksida (NOx). Kako bi ovaj sistem uspješno funkcionisao, pripremljen je i poseban rezervoar za aditiv Adblue, zapremine 17 litara, a ta količina dovoljna je za cca 20.000 pređenih km.

Citroen Berlingo - 2015 - 03

Novi Berlingo će premijerno biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, a sve detalje o ovom modelu moći ćete čitati u narednom izdanju CARLANDER Online magazina (15.03.)

citroen berlingo 2015

Kategorije: Noviteti