Volkswagen Golf 8 mogao bi stići već 2017. godine?

VW Golf 8 2017

Volkswagen Golf 8 mogao bi stići već 2017. godine?

Prema pisanju njemačkih medija, Volkswagen planira predstaviti osmu generaciju popularnog Golf modela u toku 2017. godine. Prethodno je objavljeno da bi novi Volkswagen Golf VIII mogao stići 2019.godine, ali izgleda da će novi model stići dvije godine prije od prvobitne najave. Ako se ovo potvrdi isstinitim, sedma generacija bila bi u proizvodnji samo pet godina od svog predstavljanja.

Novi Volkswagen Golf VIII trebao bi biti niži i širi u odnosu na svog prethodnika, a mogao bi imati znatno drugačiji dizajn, posebno kada su u pitanju prednja i zadnja svjetla. Osma generacija Golfa ostat će na MQB platformi, ali bi trebala izgubiti oko  50 kg ukupne mase što će poboljšati efikasnost motora, te smanjiti emisiju CO2. To će značajno pomoći u zadovoljavanju strogih Euro 6 normi koje na snagu stupaju 2020. godine.

Aktuelna sedma generacija Golfa preuzela je mnoge napredne sisteme iz većeg Passat modela, a isto će biti kada je u pitanju buduća osma generacija Golfa. Tako će Golf VIII preuzeti od novog Passata veći zabavno-informativni sistemi, HUD ekran, kao i napredne sisteme.

VW Golf 8 2017-a

Kategorije: Noviteti