Novi Peugeot 308 SW u novom izdanju

Peugeot 308 SW 2021

Novi Peugeot 308 SW u novom izdanju

Marka PEUGEOT s ponosom vam predstavlja potpuno novi PEUGEOT 308 SW s jedinstvenom siluetom. Ovo vozilo krasi izražajan stil naglašen elegantnim profilom i sofisticiranim stražnjim dijelom. Efikasno i veoma moderno vozilo zadržava ključna i očekivana obilježja koja traže kupci iz segmenta kompaktnih karavana.

Novi PEUGEOT 308 SW ima najnoviju generaciju sistema za pomoć u vožnji koji uvode poluautonomnu vožnju, čime se postiže još veći nivo sigurnosti, s paketom Drive Assist 2.0 (dostupno krajem godine). Sastoji se od prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop & Go (automatski mjenjač EAT8) i sistema za održavanje putanje u voznom traku, a tu su i 3 nove funkcije za vožnju na odvojenim kolnicima:poluautomatska promjena vozne trake, preporučivanje brzine unaprijed i prilagođavanje brzine u zavoju.

Peugeot 308 SW 2021

Novi PEUGEOT 308 SW dolazi s više vrsta motora: punjivi hibridni (HYBRID 225 s električnim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem e-EAT8, HYBRID 180 s električnim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem e-EAT8), benzinski (PureTech 110 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i PureTech 130 S&S s automatskim mjenjačem EAT8) i dizelski (BlueHdi 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i BlueHdi 130 S&S s automatskim mjenjačem EAT8).

TRŽIŠTE I KUPCI

Novi PEUGEOT 308 SW dio je segmenta C za karavane, tržišta na kojem PEUGEOT ostvaruje uspjeh već dugi niz godina. Iako je u izravnoj konkurenciji sa SUV-ovima, ovaj je segment konstantno prisutan od 2010. godine. Potražnja u Europi i dalje je velika, a predviđa se stabilan plan prodaje u godinama koje dolaze.

Peugeot 308 SW 2021

Kupci karavana najmlađi su i najdinamičniji kupci u segmentu C, vrlo im je bitan oblik vozila, a radi se uglavnom o aktivnim parovima, neovisno o tome imaju li djece, koji intenzivno upotrebljavaju svoja vozila (najaktivniji vozači u segmentu).Oni su vrlo zahtjevni i imaju brojna očekivanja u pogledu stila, užitka u vožnji i tehnologije, a da se pritom nisu spremni odreći prednosti poput obujma i prostranosti.

U tom je kontekstu novi PEUGEOT 308 SW u stanju ispuniti sve potrebe svih kupaca (70 % poslovni kupci i 30 % privatni kupci), ali je spreman osvojiti i nove kupce.Novi PEUGEOT 308 SW spada u skupinu vozila visoke klase s konceptom koji se temelji na ovim ključnim elementima: dizajn, učinkovitost, tehnologija i modularnost.

Peugeot 308 SW 2021

Dimenzije novog vozila PEUGEOT 308 SW savršeno ispunjavaju očekivanja kupaca u segmentu i omogućuju mu da ponudi jedan od najboljih prtljažnika na tržištu zahvaljujući podnici s dva položaja (motori s unutarnjim izgaranjem) čime se postiže praktičnost i modularnost.

Na izvedbama s motorima s unutarnjim izgaranjem prtljažnik ispod police ima sljedeći obujam:

  • kad je podnica u donjem položaju, obujam iznosi 608 litara vode, a tu su i pretinci ispod poda.
    Podnica s dva položaja omogućuje postavljanje pretinaca iza naslona klupe.

Da bi bio još praktičniji, novi PEUGEOT 308 SW nudi u serijskoj opremi klupu sastavljenu od 3 dijela (40/20/40). Opremljen je sistemom za preklapanje tih triju dijelova klupe kojim se upravlja putem dviju komandi kojima se lako može pristupiti na bočnim stranama prtljažnika.

Peugeot 308 SW 2021

Kategorije: Noviteti