Novi Renault TWINGO GT – Izbrušeni dijamant za užitak u vožnji

Novi Renault TWINGO GT – Izbrušeni dijamant za užitak u vožnji

Renault ponovo iznenađuje originalnim kreacijama. Novo lice u gradu je novi Renault TWINGO GT, koji kombinuje 110 KS snažan turbo motor, ručni mjenjač i stražnji pogon.

Otrov se uvijek krije u malom pakovanju. Potvrdio je to ponovno Renault, lansirajući novi TWINGO GT u malom i ljutitom izdanju. Insipirisan konceptnim automobilom Twin’Run i zahvaljujući dugogodišnjoj stručnosti Renault Sport škole, TWINGO GT osigurava dodatni užitak za upravljačem.

Novi Renault TWINGO GT - 02

Više snage za dodatni užitak u vožnji

Novi TWINGO GT kombinuje urođenu agilnost Renaultovog iskustva sa stražnjim pogonom u segmentu gradskih automobila i uveliko se oslanja na ekspertizu odjela Renault Sport, kako bi isporučio još više užitka u vožnji. Njegov 0,9-litarski TCe turbobenzinski motor je podešen da isporuči 110 konjskih snaga i 170 njutnmetara obrtnog momenta zahvaljujući sistemu izmijenjenog usisa zraka i modificiranog mapiranja, dok izmijenjeni prenosni omjeri u mjenjaču dodatno doprinose dinamitnom temperamentu i zavidnim performansama već od niskih obrtaja malog trocilindarskog motora.

Kako bi sigurnost bila zadržana kao jedan od relevantnijih faktora u Renaultovoj DNK-a, podignute performanse su ostale kontrolisano ukroćene, obzirom da je šasija TWINGA GT značajno revidirana, ESP sistem rekalibriran, a upravljački sistem modifikovan. Rezultat se očituje u izvrsnom držanju podloge i  snažnim povratnim informacijama. Takav tretman vozačima TWINGA GT osigurava dodatni užitak za upravljačem.

Novi Renault TWINGO GT - 04

Inspirisan konceptnim modelom Twin'Run

Vjerodostojan sportskom naslijeđu, TWINGO GT je lako prepoznatljiv zahvaljujući svojim 17-inčnim aluminijskim točkovima, bočnim usisnikom za zrak, dvostrukoj izduvnoj cijevi i novom specifičnom oranž ”pigmentu”. Istaknuta silueta, nategnute linije i specifični dizajn felgi nadahnuće su pronašli u konceptnom modelu Twin’Run, dok su aerodinamični detalji poput usisnika za zrak u formi uskih proreza idejno potekli od antologijskog eksperimentalnog  aviona,  kojim su Amerikanci svojevremeno ”dotakli” rub svemira.

Pored oranž boje, novina kod modela TWINGO GT su takođe Lunaire siva, Profondo crna i Glacier bijela, uparene zajedno s narandžastim detaljima opreme u kabini, Renault Sport pragovima, kao i aluminijskim završecima nožnih pedala i ručicom manuelnog mjenjača.

Novi Renault TWINGO GT - 03

Kategorije: Noviteti