Nova Škoda Superb u karavanskoj izvedbi

Skoda Superb Estate 01

Nova Škoda Superb u karavanskoj izvedbi

Škoda je nedavno predstavila novu, treću generaciju svoje perjanice, model Superb, a već sada je objavila prve fotografije i neke tehničke detalje karavanske izvedbe. Naime, Superb Combi je bazirana na limuzinskoj verziji, pa je dizajn bio predvidljiv, a jedina nepoznanica je bio zapravo oblik stražnjih svjetala.

U prethodnoj generaciji, stražnja svjetla kod limuzinske i karavanske verzije su se značajno razlikovala, dok u novoj generaciji, te razlike su minorne. Svjetla su postavljena duboko u bočne strane, čime je postignut elegantniji izgled vozila.

Skoda Superb Estate 02

Međuosovinsko rastojanje karavanske i limuzinske verzije je jednako, iznosi 2.841 mm, što znači da putnici neće biti zakinuti za prostor. Ipak, nova generacija karavana donosi još veći prtljažnik (za 27 l), a osnovnu zapreminu od 660 litara, moguće je povećati na maksimalnih 1.905 litara.

Što se tiče pogonskih agregata, ponuda će biti ista kao i kod limuzinske verzije, što znači da će kupci moći birati benzinske ili dizel motore u rasponu snage od 120 do 280 KS. Svi motori zadovoljavaju Euro 6 norme, a serijski dolaze sa Start/Stop sistemom te rekuperacijom energije kočenja, a čime je smanjena potrošnja goriva do 30%.

Skoda Superb Estate 03

Nova Škoda Superb Combi će zvanično biti predstavljena u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu, nakon čega bi se prvi primjerci trebali naći u prodajnim salonima.

Skoda Superb Estate 04

Kategorije: Noviteti