ŠKODA ENYAQ RS iV: Susret održivosti i vožnje visokih performansi

Skoda Enyaq iV RS 2022

ŠKODA ENYAQ RS iV: Susret održivosti i vožnje visokih performansi

ŠKODA AUTO proširuje svoju RS porodicu još jednim potpuno električnim modelom – ENYAQ RS iV. Baš kao i ENYAQ COUPÉ RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora sa ukupnom snagom sistema od 220 kW i pogonom na sva četiri točka za vrhunsku verziju SUV modela. Zahvaljujući izuzetnom koeficijentu otpora zraka (cw 0,265) ENYAQ RS iV ima domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu.

Novi dodatak ŠKODA asortimanu: Sportska RS linija češkog proizvođača automobila proširena je drugim potpuno električnim modelom – novim ENYAQ RS iV. SUV ima pogon na sve točkove i dva električna motora sa izlaznom snagom od 220 kW kao i ENYAQ COUPÉ RS iV. To čini dvije RS verzije porodice ENYAQ iV najsnažnijim vozilima u ŠKODA portfoliju.

ENYAQ iV porodica se temelji na MEB platformi Volkswagen Grupe i silazi sa proizvodne trake u glavnoj ŠKODA fabrici u Mladá Boleslavi. ENYAQ iV i ENYAQ COUPÉ iV jedini su MEB modeli koji se proizvode u Evropi izvan Njemačke.

Skoda Enyaq iV RS 2022

ŠKODA AUTO najavila je da će u predstojećim danima sa proizvodne trake sići 100.000-ti automobil iz ENYAQ iV porodice. Ova brojka uključuje ENYAQ iV SUV i ENYAQ COUPÉ iV seriju u svim njihovim varijantama, kao što su sportske RS i SPORTLINE verzije. Uz potpuno električne modele, proizvođač automobila kupcima nudi i ŠKODA iV ekosistem, koji uključuje zidne kutije za praktično punjenje kod kuće i POWERPASS, karticu za punjenje koja se može koristiti u cijeloj Evropi.

Kategorije: Noviteti