Urban Crossover

Peugeot Urban Corssover

Svjestan činjenice da sve veći broj populacije živi u velikim gradovima, Peugeot predstavlja novi koncept vozila, urbani crossover koji će zadovoljiti potrebe vozača kako u gradskim gužvama  tako i na otvorenoj cesti.

Koncept će biti predstavljen na sajmu automobila u Pekingu i Parizu. Sa ovim modelom Peugeot nudi novu viziju kompaktnog crossover-a koji je dinamičan i zavodiljiv, a ujedno moderan i opušten.

Sa dužinom od 4,14 m i širinom 1,74 novi crossover nudi rješenje za otežano probijanje kroz saobraćaj u velikim gradovima.

Peugeot je sa crossover-om uspio spojiti eleganciju i profinjenost limuzine, stabilnost SUV-a i dodao prostranost i multifunkcionalnost koja će odgovoriti na potrebe vozača budućih generacija i jedan novi tržišni segment.

Peugeot je među liderima u segmentu izrade kompaktnih automobila sa 15 miliona proizvedenih jedinica u seriji 200, a uspjehe je postigao i u crossover seriji sa modelom 3008 koji je prodat u preko 368 000 jedinica. Sa urban crossoverom Peugeot nastavlja jačati svoju poziciju u ovom području, a svoje afinitete prema tome je istakao već 2011. godine kada je u Šangaju predstavio SXC verziju.

Urbani crossover koncept prevazilazi sve granice i nudi rješenje budućim generacijama kupaca koji će željeti jedno vozilo za sve prilike.

Kategorije: Noviteti