Volkswagen Golf GTI TCR predstavljen na Wörthersee-u

Volkswagen Golf GTI TCR predstavljen na Wörthersee-u

Tradicionalni skup ljubitelja Volkswagena Wörthersee svake godine bude mjesto na kojem se predstave neki zanimljivi modeli. Ove godine predstavljen je Golf GTI TCR koji je nabrijani GTI model.

Golf GTI TCR pokreće poznati 2.0 litreni TSI motor sa 286 KS a snaga se prenosi samo na prednje točkove. Klasični Golf GTI ima ektronski kontrolisani diferencijal, dok za ovaj model nije objavljeno kakav tip diferencijala ima.

Uz uklonjenu elektronsku blokadu maksimalne brzine ovaj Golf postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h. Pri toj brzini potrebna dobra stabilnost vozila koju ovom modelu osigura dodatni aerodinamički paket. Automobil je serijski postavljen na 18 inčne točkove, a uz doplatu dostupni su i veći od 19 inča.

TCR oznake i puno dodatnih detalja jasno ga izdvajaju od ostalih Golfova sa oznakom GTI. Sjedišta su presvučena u posebno dizajniranom kariranom štofu koji je zaštitni znak Golfa GTI.

Golf GTI TCR u prodaji će se naći krajem tekuće godine, a prve isporuke će krenuti u Njemačkoj. Cijena nije još objavljena.

Kategorije: Noviteti