Mansory Rolls Royce Ghost Series II

Mansory Rolls Royce Ghost Series II - 01

Mansory Rolls Royce Ghost Series II

Mansory Rolls Royce Ghost Series II posljednji je uradak tunerske kuće Mansory koja je specijalizirana za prerade luksuznih automobila. Nakon što Mansory preradi neki od luksuznih modela, oni postaju još ekskluzivniji, a time i skuplji i nepristupačniji širokom krugu korisnika.

Mansory Rolls Royce Ghost Series II - 02

Jedan od takvih automobila je i Rolls Royce Ghost Series II. Onakvom, kakav ‘izađe’ iz tvornice, teško je naći zamjerku, ali prostor za poboljšavanje ipak postoji. Tako motor serijske izvedbe raspolaže sa 570 KS i 750 Nm, ali nakon obrade u Kourosh Mansory gdje postavljaju novu elektroniku i izduvni sistem, snaga se povećava na 652 KS, uz 1.050 Nm okretnog momenta dostupnih pri 1.500 o/min. Unatoč masi i dimenzijama, ‘Duh’ iz mjesta do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde i postiže 280 km/h.

Mansory Rolls Royce Ghost Series II - 03

Poboljšan je i kontakt sa podlogom, a to je postignuto postavljanjem novi felgi prečnika 22 inča sa gumama Vredestein dimenzija 265/35 R 22. Zahvaljujući novoj automatskoj kontroli, sistem vješanja omogućuje bolju kontrolu, te primicanje podlozi do 50 mm, što rezultira poboljšanjem voznih svojstava.

Mansory Rolls Royce Ghost Series II - 04

Tehnička poboljšanja su zapravo tek dio onoga što se može uraditi u unutrašnjosti, a detaljan opis se može porediti sa nekim od romana ruskih pisaca, primjerenih dugim zimskim noćima. Ako baš tražite zamjerku, Mansory u opremi ne isporučuje kamin i drva za loženje.

Mansory Rolls Royce Ghost Series II - 05

Kategorije: Tuning