ABT Sportsline Audi TT Roadster – U borbi protiv peruti

ABT Sportsline Audi TT Roadster 01

ABT Sportsline Audi TT Roadster – U borbi protiv peruti

Kada je u pitanju novi Audi TT Roadster, ABT Sportsline nudi rješenja koja izrazu „vjetar u kosi“ daju novu dimenziju. Primjenom ABT POWER „New Generation“ sistema, snaga 4-cilindarskog motora radne zapremine 1.984 ccm se sa standardnih 230 KS i 370 Nm okretnog momenta povećava na 310 KS i 440 Nm.

Izvršni direktor tunerske kuće ABT Sportsline, Hans-Jürgen Abt je veoma samouvjeren: „Sigurni smo u svoj kvalitet, pa uz svaki ugrađeni ABT Power New Generation uprating, izdajemo sveobuhvatnu garanciju koja vrijedi u mnogim evropskim zemljama.“

ABT Sportsline Audi TT Roadster 02

Uz poboljšanja na motoru, ABT je potpuno revidirao sistem vješanja spušten za 35/30 mm, pa uz nove opruge, amortizere i stabilizatore, postavlja i distancere širine 24 ili 30 mm, te nove felge (ABT SPORTFELGEN FR) prečnika 20 inča, kao i gume dimenzija 255/30 R 20.

Za treću generaciju popularnog TT-jca (najčešće tuniranog vozila Volkswagen Group), ABT je pripremio novi „body kit“ sa posebno izraženim spoilerima i zračnim usisnicima, koji mu daju dodatnu dinamiku. Posebno je atraktivan stražnji dio vozila sa 4 izduvne cijevi prečnika 102 mm, između kojih je inkorporiran diskretan, ali atraktivan stražnji difuzor. Naravno, tu je i čitav niz dodataka i umetaka namijenjenih unutrašnjem uređenju, sa neizostavnim ABT logom.

ABT Sportsline Audi TT Roadster 03

Otvaranje krova predstavlja poseban užitak za vozača, jer korištenje šampona za kosu protiv peruti postaje nepotrebno.

ABT Sportsline Audi TT Roadster 04

Kategorije: Tuning