Džepna raketa iz Brabusa – Smart ForTwo Cabrio

Džepna raketa iz Brabusa – Smart ForTwo Cabrio

Smart ForTwo Cabrio u režiji Brabusa ima čak tri završetka auspuha i cijenu pravog sportskog automobila!

Brabusova nova mini kreacija zove se Brabus Ultimate 125, a u suštini se radi o detaljnoj preradi omiljenog „gotovo pa automobila“ Smarta ForTwo. U Ženevi je predstavljena Cabrio izvedba, a iako su Nijemci obećali u skorije vrijeme ponuditi i verziju s tvrdim krovom.

Ekipa iz Brabusa maleni automobil opisuje riječima „superautomobil dvosjed“ što je u najmanju ruku pretenciozno za automobil koji iz 0.9-litarskog motora sada razvija 125 KS i 200 Nm okretnog momenta uz pomoć nadograđenog turba. Nakon Brabusove intervencije na motoru, ovaj automobil do 100 km/h ubrzava za 9,2 sekunde dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 175 km/h.

No osim magije koja je rađena na benzinskom motoru s tri cilindra, Brabus je Smartu dao potpuni estetski preobražaj. Sav naglasak moglo bi se reći da je stavljen na estetske promjene. Tako je mali Smart dobio širi body kit i velike 18 inčne točkove. Uz sve to Nijemci su dodali čak tri završetka auspuha što bi entuzijaste s puno mašte trebalo podsjećati na Ferrari 458 Italia.

Za one koji se odluče za jedan od 125 primjeraka koliko će biti napravljeno, to će ih stajati 50 hiljada eura. Za istu sumu možete kupiti novi Mercedes-AMG C43.

Kategorije: Tuning