Manhart ova zvijer MH4 GTR u ograničenoj seriji sa još više snage

Manhart ova zvijer MH4 GTR u ograničenoj seriji sa još više snage

Njemačka tuning kompanija Manhart Performance predstavila je modifikovanu verziju limitiranog BMW M4 DTM Champion Edition modela.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

BMW je predstavio posebnu limitiranu seriju M4 DTM Champion 2016. modela kako bi proslavio titulu Marca Wittmanna. Samo 200 primjeraka bit će proizvedeno, a Manhart je dodatno modifikovao automobil koji nosi oznaku MH4 GTR.

Prerađena verzija izgleda još agresivnije i znatno je snažnija. U poređenju sa standardnim BMW-om M4, DTM Champion Edition sadrži niz promjena u 3,0-litrenom bi-turbopunjenom motoru, uključujući sistem ubrizgavanja vode koji mu omogućava proizvodnju 493 KS i 600 Nm okretnog momenta.

Manhart je napravio remap motora i ugradio novi hladnjak, usis od karbona, aluminijske cijevi za punjenje zrakom motora i ispuh od nehrđajućeg čelika.

Ove promjene dovele su do rezultata da motor razvija snagu od 698 KS i 980 Nm okretnog momenta. Sedmostepeni mjenjač s dvostrukom lamelom također je modifikovan kako bi se mogao nositi s dodatnom snagom.

Ostale promjene uključuju nove točkove Manhart Concave One 20×9 naprijed i 20×10,5 nazad na koje su postavljene gume 255/35 i 295/30. Također ugrađen je novi prednji spliter zraka, visoko zadnje krilo i novi difuzor od karbonskih vlakana.

Putnička kabina dobila je modifikovani upravljač presvučen alkantarom i karbonskim vlaknima, Recaro sportska sjedišta, karbonske obloge te dosta drugih dodatka.

Kategorije: Tuning, Vijesti