Mansory Bentley Bentayga – Još luksuza i još snage!

mansory-bentley-bentayga-01

Mansory Bentley Bentayga – Još luksuza i još snage!

Renomirana tunerska kuća Mansory koja se bavi preradom super sportskih i luksuznih automobila objavila je slike svog novog uratka. Mansory je objavio fotografije tuning paketa za najluksuzniji SUV svih vremena, slike Bentley Bentayge.

Bentley Bentayga sam po sebi je poseban automobil, najviše zbog luksuza koji pruža. U Mansoryu uvijek žele otići korak dalje pa su ovaj SUV pretvorili u još luksuzniji model, ali i podarili mu dozu sportskog duha.

mansory-bentley-bentayga-02

Novi elementi napravljeni su od karbonskih vlakana u šta ulazi poklopac motora i maska hladnjaka. Tu je aero body paket koji donosi set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler… Svaki temeljit i ozbiljan tuning paket donosi i nove točkove pa je tako Mansory na ovaj model postavio velike 23-inčne felge.

mansory-bentley-bentayga-03

Promjene su zahvatile i unutrašnjost kabine koja je već bila luksuzna, ali Mansory je putničku kabinu ovog modela učinio jedinstvenom, u odnosu na serijski model. Naravno, za iuradu raznih elemenata korišteni su samo najkvalitetniji materijali, koža, alkantara, drvo, karbonska vlakna…

mansory-bentley-bentayga-04

Mansory je preradio i 6.0-litreni W12 motor koji sada raspolaže sa 701 KS i 1050 Nm okretnog momenta, a najveća brzina sada iznosi 311 km/h.

Zvanična promocija ovog modela zakazana je za 1. novembra, na SEMA sajmu tuninga u Las Vegasu.

mansory-bentley-bentayga-05

Kategorije: Tuning