BMW MH3 sa 750 KS!

BMW MH3 sa 750 KS!

BMW M3 serije E92 fabrički dolazi sa 4.0-litarskim V8 motorom, ali u prerađenom MH3 isti je zamjenjen sa jačim motorom oznake 4.4 koji se nalazi u većoj braći X5 i X6 M. Tu nije kraj, ovaj 4.4-litarski motor dobio je veći turbo punjač i novi ispušni sistem s dvostrukim sportskim katalizatorima.

Rezultat svih prerada uključujući zamjenu motora je 750 KS i 910 Nm okretnog momenta. Zbog brutalne snage koja je izvučena iz ovog motora, automobil je morao dobiti kavez kabine kako bi mogao podnijeti sve sile kojima će biti izložen od  750 konjskih snaga! Tih 750 KS ovaj automobil do stotke dovedu za svega 3.2 sekunde, dok će ergela dah izgubiti tek na maksimalnih 350 km/h!

Da je riječ o vrhunskoj preradi govori i to da su svi dodaci na karoseriji izrađeni od ugljičnih vlakana. Automobil je dobio masivni stražnji spojler kao i ostale aerodinamične komponente koje imaju zadatak zadržati automobil stabilnim i sigurnim pri velikim brzinama. MH3 dobio je i 20-colne felge koje bolje drže automobil na podlozi, ali i upotpunjuju ukupan izgled automobila. Kada je riječ o dizajnerskim preinakama one su zahvatile i kabinu automobila, pa tako kabinu krase karbonski umetci, novi instrumenti, upravljač od alkantara i sjedišta “školjke” od crne kože i alkantara.

Kategorije: Tuning
Tags: 4.0, 4.4, BMW, bmw tuning, m3, mh3, X5, X6