Novitec pojačao Lamborghini Aventador Roadster na 728 KS!

Novitec Lamborghini Aventador Roadster 01

Novitec pojačao Lamborghini Aventador Roadster na 728 KS!

Tunerska kompanija Novitec predstavila je tuning paket za Lamborghini Aventador roadster model. S ovim tuning paketom Aventador je dobio modifikovani prednji branik sa integrisanim dvodjelnim prednjim spoileorm kao i redizajnirane usisnike zraka.

Novitec Lamborghini Aventador Roadster 02

Na zadnjoj strani postavljeno je novo krilo koje se podiže, a za njegovu kontrolu zadužena je posebna jedinica koja prat brzinu vozila i tako reguliše visinu krila. Tako jedinica pri brzinama ispod 180 km/h postavlja krilo pod uglom koji osigurava više zraka u motornom dijelu kako kako bi se isti bolje hladio. Novitec paket također uključuje i set trodijelnih 20 i 21“ točkova od legure aluminijuma.

Novitec Lamborghini Aventador Roadster 03

Unutrašnjost automobila također je prerađena, što uključuje nove komponente od ugljičnih vlakana koje se nalaze na panelima vrata pa sve do instrument table. Novotec je obezbjedio i nova sportska školjkasta sjedišta koja su presvučan kožom.

Novitec Lamborghini Aventador Roadster 04

Da nije sve ostalo na vizuelim promjenama govori i činjenica da Aventador nakon tuninga raspolaže sa 728 KS, a povećan je i okretnimoment koji sada iznosi 709 Nm. Povećanje snage dobilo se zahvaljujući novom ispušnom sistemu kao i novim motornim mapama.

Novitec Lamborghini Aventador Roadster 05

Kategorije: Tuning