Remus MINI Cooper S – „New Wolf Inside“

REMUS_Mini_Cooper_S_F56_Sportschalldaempfer_Klappe_komplett_cl

Remus MINI Cooper S – „New Wolf Inside“

Remus je jedan od najpoznatijih proizvođača izduvnih sistema i u svom proizvodnom asortimanu nudi široku paletu dodataka sa kojima vozila imaju bolji zvuk, ali i više snage.

Za MINI Cooper S (F56) pripremljen je sportski izduvni sistem sa elektronski kontrolisanim „leptirom“, čijim otvaranjem se postiže snažan sportski zvuk, te dobija više snage. Naime, nije tajna da izduvni sistem služi kao svojevrstan modulator zvuka, a otpor protoku produkata sagorijevanja direktno utiče na snagu motora.

REMUS_Mini_Cooper_S_F56_Sportschalldaempfer_Klappe_detail2_cl

Iz dijagrama je vidljivo da motor (tvornički) isporučuje 188,7 KS i 282 Nm okretnog momenta, postavljanjem novog izduvnog sistema i otvaranjem „leptira“ snaga se povećava na 192,3 KS i 289 Nm. Elektronska kontrolna jedinica postavlja se direktno na izduvni lonac, a upravljanje se obavlja daljinskim upravljačem.

REMUS_Mini_Cooper_S_F56_LD_cl

Za dodatno povećanje snage pripremljen je REMUS Powerizer, sa kojim se snaga povećava na 230 KS i 335 Nm okretnog momenta, što utiče na poboljšanje performansi i povećanje maksimalne brzine za 4 km/h.

Na taj način Remus opravdava i naziv kompletnog zahvata, jer tako otkriva „novog vuka“ u istoj koži.

REMUS_Mini_Cooper_S_F56_Heck_cl

Kategorije: Tuning