Seat Leon Cupra 5F Widebody – JE DESIGN

Seat Leon Cupra 5F Widebody - JE DESIGN 2014 - 01

Seat Leon Cupra 5F Widebody – JE DESIGN

Poznata tunerska kuća JE DESIGN pripremila je kompletan ‘tretman’ za ‘Špansku jurilicu’ Seat Leon Cupra. Najuočljiviji je aerodinamički paket sa prednjim apronom i stražnjim difuzorom, proširenim lukovima blatobrana, te bočnim suknjicama, koji mu daju agresivan izgled.

Seat Leon Cupra 5F Widebody - JE DESIGN 2014 - 02

U cilju poboljšanja voznih svojstava revidiran je sistem ovjesa, ta postavljene felge dimenzija 9,5 x 19, sa gumama Dunlop Sport Maxx GT dimenzija 255/30 R19. Naime, Seat Leon Cupra je tvornički opremljen adaptivnim DCC (Dynamic Chassis Control) sistemom vješanja a sa novim KW oprugama u sistemu DCC Plug & Play, omogućeno je približavanje podlozi do 45 mm. Povećanje snage omogućeno je novim mapiranjem motora, pa je sa izvornih 280 KS povećno na 350 KS, a okretni momenat sa 380 na 440 Nm.

Seat Leon Cupra 5F Widebody - JE DESIGN 2014 - 03

Najinteresantniji je, svakako, novi ispušni sistem sa CAN BUS kontrolisanim ‘leptirom’ i EC odobrenjem. Korištenjem funkcije ‘SEAT Drive Profile’ na centralnom taktilnom displeju, vozač može odabrati jedan od 3 moguća profila (moda) rada ispušnog sistema: Normal, Sport i Cupra. U profilima Normal i Sport, ‘leptir’ je zatvoren, dok se u modu Cupra otvara i omogućuje potpun zvučni efekat, uz ostvarenje punog potencijala motora i zadržavanje Euro 6 normi.

Ovako ‘tretiran’ Seat Leon Cupra starta iz mjesta do 100 km/h za 5,4 sekundi i postiže brzinu od 250 km/h.

Seat Leon Cupra 5F Widebody - JE DESIGN 2014 - 04

Kategorije: Tuning