Novi Audi R8 testiran na Nürburgring stazi – Video

Novi Audi R8 testiran na Nürburgring stazi!

Nova generacija Audi R8 sportskog modela na tržište bi trebala stići do kraja ove ili početkom iduće godine, dok bi premijera trebala biti održati na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

Kamuflirani testni prototip uhvaćen je nekoliko puta tokom testiranja, a njegovoblik potvrđuju najave da će novi model u osnovi zadržati oblik svog prethodnika te da će dizajn biti u prilagođen aktuelnoj Audi liniji. Po tome novi R8 karakterisat će oštre linije sa izraženim detaljima, dok bi unutrašnjost trebala biti slična onoj iz novog TT modela, a tu se prvenstveno misli na novu TFT instrumentnu ploču.

Prema najavama, novi Audi R8 dijelit će platformu sa Lamborghini Huracan modelom. Zbog korištenja novih i čvršćih materijala novi Audi R8 izgubit će između 50 i 100 kg. Novi R8 pokretat će već poznati dorađeni motori, u što spadaju 4.2-litreni V8 i 5.2-litreni V10 atmosferci, a kasnije bi u ponudu mogao stići i manji manji turbo motor. To je potvrdio i audijev šef razvoja Ulrich Hackenberg.

Da Audi intenzivno radi na razvoju novog R8 modela potvrđuje i video snimak na kojem se vidi kamuflirani R8. Vido snimak napravljen je na Nürburgring stazi.

Kategorije: Video