Audi A8 osvojio nagradu „Svjetski luksuzni automobil 2018.“

Audi A8 osvojio nagradu „Svjetski luksuzni automobil 2018.“

Ova pobjeda naglašava status vodećeg brenda marke kao utjelovljenja „Vorsprung durch Technik“. Svečanost dodjele nagrada održana je na sajmu automobila u New Yorku.

U svojoj odluci, 82 člana žirija iz 24 zemlje, bitnu ulogu odigralo je ne samo emocionalno privlačenje, udobnost i sigurnost putnika nego i aspekti ekologije, kao i performanse vožnje, tržišna važnost te omjer cijene i performansi. Audi A8 prevladao je u konkurenciji sa jos dva konkurenta u konačnom krugu eliminacije. To označava devetu ukupnu pobjedu marke sa četiri prstena u World Car Awardsu.

“Ova nagrada je posebna čast za nas i naš vodeci model”, rekao je Peter Mertens, član uprave za razvoj kompanije AUDI AG. “Novi Audi A8 je inovativni pokretač za cijelu našu industriju. Postavlja nove standarde u automobilskoj industriji sa inovativnim “touch control” sistemom i konstantnim, nadasve elektrificirajućim tehničkim uslovima za automatiziranu vožnju. “

Audi A8 se prozivodi u mjestu Neckarsulm i dostupan je u trgovinama od novembra 2017. Njegova osnovna cijena je 90.600 eura. Osim odabranih materijala i kvalitete izrade na visokom nivou, vrhunska oprema uključuje novitete kao što su HD Matrix LED prednja svjetla sa Audi laserskim svjetlom, dinamično zakretanje na sva 4 točka i relaksirajuća zadanja sjedišta sa masažom stopala.

Kategorije: Vijesti