Porsche će proslaviti 10 godina Panamere sa posebnim modelom

Porsche će proslaviti 10 godina Panamere sa posebnim modelom

Prvih 10 godina koje slavi Porsche Panamera bit će obilježeno sa posebnim modelom koji nosi oznaku “10yrs”.

Riječ je o Panamera modelu koji donosi dodatni paket opreme po čemu će biti jedinstven. Prvo po čemu će se prepoznavati su 21 inčni točkovi u satinasto bijeloj metalik boji i “Panamera 10” natpisima na prednjim vratima.

Unutra vozač i suvozač ispred sebe imaju isti logo, bijelo zlatni šavovi zaokružuju kompletan utisak u interijeru crne boje. Putnici mogu uživati u sjedištima sa 14 funkcija namještanja a koja se naravno električno podešavaju. Za ozvučenje putničke kabine brine se Bose audio sistem, a za lagano zatvaranje vrata tu je “soft close” sistem.

Porsche će svaki primjerak iz ove serije opremiti sa Park Assistom i 360 kamerom, LED matrix svjetlima, sistemom za mrtvi ugao, sistemom za praćenje saobraćajne trake.

Ovaj model ponuđen je kao Panamera i Panamera 4 koje pokreće trolitreni V6 motor sa 330 KS. Bazni model ima pogon samo na zadnju osovinu. Panamera 4 E-Hybrid ima 2,9-litreni V6 sa dva turbokompresora i električni motor koji zajedno daju 457 KS na sve točkove. Ima i jedna zanimljivost, a to je da model GTS nije ponuđen za jubilarnu seriju.

Kategorije: Vijesti