Audi BH i Porsche Sarajevo sponzori završnog koncerta Austrijske godine kulture u BiH

audi-narodno-pozoriste-2016

Audi BH i Porsche Sarajevo sponzori završnog koncerta Austrijske godine kulture u BiH

U Narodnom pozorištu u Sarajevu 13. 10. 2016. godine održana je press konferencija povodom manifestacije zatvaranje ovogodišnje „Godine kulture Austrija-BH 2016“.

Završni događaj, finalni koncert će se održati u utorak, 18.10.2016. godine sa početkom u 20h. Na koncertu će nastupiti braća Christoph (violina) i Stefan (violončelo) Koncz, dva svestrano obrazovana muzičara, članovi Bečke i Berlinske filharmonije, i nositelji priznanja međunarodnih takmičenja.

“Audi BH je, uz Porsche Sarajevo, prepoznao sponu sa ovom manifestacijom i rado se odazvao sponzorstvu. Kulturni život je dio radosti života i svakako doprinosi prijateljstvu između ove dvije zemlje: Austrije i Bosne i Hercegovine. Godina kulture nudi mnogo mogućnosti jačanja prisustva Austrije u BiH. Mi kao austrijska kompanija smo sve jači na BH tržištu te je s toga bila logična i obostrano korisna naša podrška na dva najveća koncerta Sarajevske filharmonije kojima je manifestacija počela i kojom će se u utorak završiti.“ Rekao je Alex Vaszi, generalni menadžer Porsche Sarajevo.

Kategorije: Vijesti