Da li je Mercedes najveće smeće u premium segmentu?

Da li je Mercedes najveće smeće u premium segmentu?

Stanovnici Beograda, ali i posjetitelji glavnog grada Srbije na ulicama su mogli vidjeti Mercedesov model sa zanimljivim “brendiranim naslovom”.

Jedan od vlasnika Mercedes-Benz C Klase Coupe na svom automobilu je napisao: “Mercedes JE SMEĆE. 13.000 km zamijenjen anlaser, set kvačila na 30.000 km i NIJE PRIZNATA GARANCIJA”.

Ovo nije ništa novo, jer sve češće se proizvođači pozivaju na “nepravilnu” upotrebu automobila, pa tako krivicu prebacuju na vozače. Jasno, ima i takvih slučaja, ali u većini slučaja je kriv proizvođač koji nastoji smanjiti troškove proizvodnje pa ugrađeni dijelovi često ispunjavaju minimalne zahtjeve kvaliteta. Otpadanje plastičnih obloga, pucanje crijeva, kvarovi na elektronici, kvarovi na mehanici, sve su to problemi sa kojim se susreće veliki broj kupaca novih automobila.

Njihova frustracija je opravdana jer proizvođači se hvale višegodišnjom garancijom, koja je veliki mamac za kupce koji žele siguran i pouzdan automobil. Na kraju dobiju automobil koji nije ni blizu onoga obećanog.

Danas je sve više “smeća” kod novih automobila čije cijene i nisu baš male, a na to i Mercedes nije imun. Neki od automobila nisu baš smeće, ali neodoljivo podsjećaju na mrtvački sanduk na točkovima čija je prastara tehnologija samo lijepo zapakovana u nove boje i jeftine plastike.

 

Kategorije: Vijesti